Karlovcu treba novi sustav grijanja, kreće edukacija o alternativnim načinima

Karlovcu treba novi sustav grijanja, kreće edukacija o
alternativnim načinima

Nakon štu su nezadovoljne građane Karlovca, korisnike grijanja iz sustava Toplane educirali kako se isključiti iz njega ako to žele, ujedinjene udruge ROZP, Korana i Udruga stanara i suvlasnika grada Karlovca idu korak dalje.

Kako je serijal razgovora gradonačelnika s građanima vezan za temu grijanja bio uglavnom neuspješan, odnosno i dalje ostavio niz neodgovorenih pitanja, ove udruge su ustvrdile da je gradu Karlovcu potreban novi sustav toplinskog grijanja koji svojom kvalitetom i organizacijom može pratiti i zadovoljiti suvremeni način života i potrebe prosječnog korisnika gradskog grijanja. Također je potreban, kažu u dopisu, i novi koncept vođenja gradskih tvrtki koje obavljaju ili pružaju usluge vezane uz život u suvlasničkoj zajednici.

– Pozivamo gradsku vlast da odmah krene u projekt novog toplinskog sustava Grada Karlovca, priopćile su  ujedinjene udruge ali nisu objasnile na koji način bi se to moglo ostvariti, kao niti ono najvažnije – kojim sredstvima. To je ipak pitanje na koje će morati dati odgovor oni na vlasti u gradu Karlovcu.

Što se tiče edukacije građana, udruge najavljuju informativno – edukativnu tribinu o alternativnim načinima grijanja. O vremenu i mjestu održavanja, dodaju, građani će biti pravovremeno obaviješteni putem medija.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest