Etno jazz festival završio uz dašak Mediterana u kišnoj “jesenskoj” noći

Etno jazz festival završio uz dašak Mediterana u kišnoj “jesenskoj”
noći

Luca Ciarla Quartet, vrhunski talijanski etno-jazz sastav, barem na sat i pol uspješno je “preselio” posjetitelje 6. Međunarodnog etno jazz festivala u neku drugu klimu i neko drugo vrijeme. Dok je vani na temperaturi od samo 14 stupnjeva lijevala kiša, u Zorin domu smo mogli uživati u zaista prekrasnom koncertu u dobro poznatom mediteranskom štihu. Kao soundtrack za sve dobre, stare talijanske filmove koje ste ikada voljeli, ali i još puno više od toga – tako su zvučali Luca Ciarla, Vince Abbriaccante, Nicola di Camillo i Francesco Saveretti. Naravno da su zaradili bis, ali i rijetko viđene prave ovacije oduševljene publike.

U kasnim satima, potrajao je festival i do prvih trenutaka ponedjeljka, šesto izdanje festivala zaključio je Goran Ilić Quartet i pokazao da i Karlovac ima pravo s čime biti ponosan na jazz sceni. Autorske skladbe karlovačkog gitarista odlično su se uklopile u sitne sate i ćudljivo vrijeme, iako bi ih vjerojatno bilo još ljepše čuti u parku Veleučilišta. Uz Ilića, zasvirali su Zvonimir Šestak, Krunoslav Levačić i, kao promjena u posljednji tren, umjesto naglo spriječenog Branka Sterpina, saksofonist Uglješa Novaković.

Na kraju svega, ocjene 6. Međunarodnog etno jazz festivala ostat će donekle podijeljene. Organizator je napravio sjajan posao i tu dvojbi nema. No, teško je izbjeći žal zbog zaista krajnje ružnog i nepovoljnog vremena koje je zasigurno najkvalitetnije izdanje festivala, na pravoj svjetskoj razini, ipak pomalo oštetilo, iako je i Zorin dom bio dobar domaćin. Poželimo udruzi Oprheus sljedeće godine barem jednako kvalitetne goste iz svijeta etno i jazz glazbe, ali i vedro nebo nad gradom.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest