Subvencije zonama u Logorištu i Ozlju, PP Korana tek čeka afirmaciju

Subvencije zonama u Logorištu i Ozlju, PP Korana tek čeka
afirmaciju

Još samo tri o ukupno 60 parcela u Poslovnom parku Korana u Logorištu čekaju na prodaju no unatoč tome što je zona praktički rasprodana, globalna ekonomska kriza značajno je usporila njezino punjenje. Kako je danas prilikom posjeta ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa rekao župan Ivan Vučić, potencijal zone je ogroman dok u njoj trenutno posluje osam poduzetnika s ukupno 350 zaposlenih. U izgradnji je pet objekata raznih ulagača, a potpisano je 26 konačnih i 12 privremenih ugovora. Sa završetkom zone u njoj bi trebalo radno mjesto imati čak tisuću radnika.

Vučić, međutim, nije rekao da je većina trenutnih stanovnika zone tek preselilo svoje pogone iz drugog dijela grada u ovaj te da se Poslovni park nikako ne može pohvaliti s većim brojem novootvorenih radnih mjesta.Da bi se ovaj trend promijenio, trebala bi pomoći državna subvencija za komunalno opremanje zone u Logorištu u visini milijun kuna. Ugovor o subvenciranju danas je potpisan u Uredu župana dok je nakon potpisivanja ministar i obišao Poslovni park. Osim Logorišta, subvenciju od 737 tisuća kuna dobila je i poduzetnička zona Lug u Ozlju.

Ministar Maras je napomenuo da je Vlada odustala od forsiranja većeg broja poduzetničkih zona po Hrvatskoj jer se dogodilo da od 400 predviđenih zona počelo funkcionirati tek polovica dok druga polovica uopće nemaju poduzetničkih aktivnosti, a takvih ima i u Karlovačkoj županiji. Država je odlučila ulagati u one perspektivne pa veseli činjenica da su na popisu zone u Logorištu i Ozlju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest