Priznanja za PHPD Zora i Zorin dom – vrijedne nagrade Srećku Klariću i Radmili Bocek na Art Choralisu

Nove vrijedne nagrade stigle su u Gradsko kazalište Zorin dom. Ovog puta u prvom planu je Prvo hrvatsko pjevačko društvo Zora, čiji su voditelji primili dvije nagrade na 4. Međunarodnom simpoziju za korusologiju (zborska umjetnost – pjevanje – glas) Ars Choralis, koji je organizirala Hrvatska udruga zborovođa u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, Institutom za crkvenu glazbu Albe Vidakovića i Hrvatskim društvom glazbenih teoretičara.

Tom prigodom predsjednik Prvog hrvatskog pjevačkog društva Zora primio je prestižnu nagradu Hrvatske udruge zborovođa za svekoliki doprinos hrvatskom zboraštvu i amaterizmu, dočim je dirigentica Zore, Radmila Bocek, za svoj rad na području pedagogije nagrađena plaketom koja nosi ime uglednog hrvatskog dirigenta i glazbenog pedagoga Sergija Rainisa.

Ove nagrade ujedno su i prva najava velikog projekta koji najstarije hrvatsko pjevačko društvo priprema za 2018. godinu, u kojoj slavi 180. obljetnicu postojanja. Želja je “zoraša” da tim povodom u Karlovcu okupe kremu pjevačkih zborova iz Hrvatske, ali i svijeta, na velikom skupu zborskog pjevanja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest