Nova atrakcija: Tradicionalni veliki perec Žitoproizvoda još malo narastao

Nova atrakcija: Tradicionalni veliki perec Žitoproizvoda još malo
narastao

Perec koji je tijekom dva i pol desetljeća postao jedno od nezaobilaznih obilježja Karlovačkih dana piva danas je dobio nove dimenzije. Metar i 10 centimetara širok perec težak tri kilograma ispečen je u karlovačkom Žitoproizvodu dok su ga svečano razrezali predsjednik Uprave Karlovačke pivovare Alexander Gerschbacher i članica Uprave Žitoproizvoda Sanja Mejašić. Upravo je ova tvrtka davne 1984. ispekla prvi “veliki” perec koji se udomaćio na Danima piva.

– Naš perec težak je čak tri kilograma, a dimenzije pereca su oko 1.10 x 0.80 metara. Inače, još od 1984., od prvih Dana piva, zaslužni smo za perece koji su u međuvremenu postali pravi brend. Pereci se rade po tradicionalnoj i originalnoj recepturi još od tada, a proizvodimo ih i prodajemo isključivo za Dane piva, kazala je Mejašić prije nego što je perec podijeljen posjetiteljima Dana piva.

Predsjednik Uprave Karlovačke pivovare Alexander Gerschbacher naglasio je da je predstavljanje najvećeg pereca ikada napravljenog na Danima piva jedan od događaja koji obogaćuju ponudu Karlovačko šatora.

– Poznato je da se pivo odlično slaže s različitim vrstama hrane, uključujući i perece koji su neizostavan dio svakog pivskog festivala. Osim ovog velikog pereca, zajedno s našim partnerom Žitoproizvodom, posjetiteljima Karlovačko šatora ponudili smo posebne perece u kojima mogu uživati. Naime, ti su pereci okusom povezani s regionalnim jelima koja su dostupna samo u Karlovačko šatoru, rekao je Gerschbacher i dodao da se sva jela izvrsno slažu s pivom, posebno ovim Festivalskim.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest