Starčevićeva ostala bez javora, dobila japanske trešnje – stanari ogorčeni “brutalnim ishodom”, Zelenilo tvrdi da su “bila trula”

foto: www.zelenilo.hr

Novi izgled Ulice Ante Starčevića na Baniji donio je i nove prijepore u javnosti: dok stanari negoduju i tvrde da krošnje koje su im desetljećima krasile ulicu nije trebalo uklanjati, iz Zelenila uvjeravaju da je to moralo biti učinjeno jer su bile trule.

– Stanari cijele ulice su bijesni jer nemoguće da svih 7 krošnji “nije zdravo” već da ih se moralo ukloniti. Zašto nisu posađene nove, pa kad te malo izrastu, uklone ove neke koje su navodno bolesne, iako se po prorezu vidi da su krošnje zdrave, pita naša čitateljica nezadovoljna “odlukom brutalnog ishoda”.

Iz Zelenila, pak, poručuju da su stabla uklonjena jer su bila stara i trula te da su rekonstrukciju drvoreda napravili sredstvima iz gradskog proračuna.

– Uklonjeno je šest  starih i trulih stabala javora pajavca koji su još ostali u okrnjenom drvoredu, a “svrdlano” je devet komada panjeva. Nakon uklanjanja stabla i panjeva, djelatnici Zelenila zasadili su 16 komada mladih stabala ukrasne japanske trešnje. Ukupna investicija obnove drvoreda iznosi 43.000 kuna. Sanaciju  zelenih površina, nakon prekopa tvrtki Vodovod i kanalizacija te Ericsson Nikola Tesla, financirat će tvrtka Ericsson Nikola Tesla, pojašnjava službenik za informiranje Zdenko Živčić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest