Lijepa večer u Zvijezdi uz slike Leonarda Lesića i svirku na otvorenom Gadjo Manouche Swing Banda

foto: Igor Čepurkovski / Knjižnica za mlade

Mali minus za organizatora prerastao je u veliki plus za Karlovac. Riječ je, dakako, o vrlo lijepom kulturnom događaju u samom srcu grada, u Knjižnici za mlade i ispred nje, gdje je sinoć otvorena izložba Leonarda Lesića i održan mali koncert Gadjo Manouche Swing Banda. Taj mali minus tiče se činjenice da se već dobrih mjesec i pol dana znalo da će te večeri, u isto vrijeme, biti koncert Rundek Cargo Trija. Nema nikakve sumnje da je dosta onih što su požalili što ne mogu biti na oba događanja, ali sve to urodilo je, rekli smo, i jednim velikim plusom, jer pokazalo se da Karlovac ima i više nego dovoljan broj urbanih i kulturnih konzumenata da i kada se dogodi ovakva nes(p)retnost umjetnici ne osjete nedostatak publike.

Naprotiv, baš kao i na koncertu u Domu OS RH Zrinski, tako je i izložba izvrsnog dugoreškog street art umjetnika Leonarda Lesića privukla velik broj posjetitelja i poštovatelja kako Lenija tako i njegove umjetnosti koja je, ne treba se uvijek sustezati s komplimentima, na visokoj internacionalnoj razini – uostalom, njegovi radovi krase i neka londonska pročelja.

U toploj i ugodnoj proljetnoj večeri u sve se lijepo uklopila i svirka na otvorenom, u Banjavčićevoj ulici, što je na neki način bila i simbolična najava perioda koji je pred nama, nekoliko mjeseci u kojima će Karlovac ponovno živjeti punim plućima uz mnogobrojna događanja na otvorenom pa i samoj Zvijezdi. Treba ih posjetiti i dati dodatni entuzijazam svima koji će ih organizirati kako bi napokon lijepo i sadržajno karlovačko proljeće i ljeto prerasli u kvalitetnu karlovačku godinu.

A, izložbu Leonarda Lesića svi oni koji su bili na Rundeku ili iz nekog drugog razloga nisu stigli na otvaranje, mogu pogledati do kraja mjeseca. I to, svakako, trebaju učiniti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest