Policija savjetuje građanima da na groblja odlaze pješice, te da se čuvaju lopova

Policija savjetuje građanima da na groblja odlaze pješice, te da se
čuvaju lopova

Kao i svake godine dosad, zbog gužvi koje se na blagdan Svih svetih i Dušni dan očekuju na prilazima karlovačkim grobljima policija je objavila nekoliko upozorenja građanima o ponašanju u prometu. Kako navode, preporučuju građanima da prema mogućnostima izbjegavaju dolazak vozilom u neposrednu blizinu groblja, posebno ukoliko na tom prostoru nema više predviđenih mjesta za parkiranje, a u slučaju da to ipak moraju učiniti, svoja vozila neka parkiraju na propisan način i to na predviđenim mjestima za parkiranje kako ne bi ometali druge sudionike u prometu.

Kako bi se osigurala prometna protočnost, prometom će regulirati policijski službenici pa se građani upućuju na poštivanje njihovih naredbi u prometu. S dolaskom većeg broja ljudi na groblja veća je i mogućnost za one koji ne prezaju da u tišini svetkovine počine prljave rabote.

– Kko bi građani tijekom ovih dana do nadolazeće svetkovine Svih svetih izbjegli mogućnost da postanu žrtve krađa iz osobnih automobila parkiranih u blizini mjesnih groblja koja građani intenzivno obilaze u cilju njihovog uređenja, savjetujemo vam sljedeće: Pratite kretanje sumnjivih osoba u blizini parkirališta i o tome odmah obavijestite policiju, sva vrata osobnog automobila i poklopac prtljažnika uvijek zaključavajte, ne ostavljajte vozilo na mračnom ili pustom mjestu dulje vrijeme bez nadzora, zatvarajte prozore, ne ostavljajte vrijedne predmete na vidnom mjestu u vozilu.

– Nadamo se da će građani ove naše savjete uvažiti i da ćemo njihovom savjesnošću i našim angažmanom uspjeti odvratiti kradljivca od svoje namjere, stoji u priopćenju PU karlovačke.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest