Vučić: Županija neće raditi reviziju diploma, tko zna za lažne, neka prijavi

Vučić: Županija neće raditi reviziju diploma, tko zna za lažne,
neka prijavi

Karlovačka županija neće krenuti u reviziju, odnosno provjeru svjedodžbi i diploma svojih djelatnika, rekao je danas s govornice Županijske skupštine župan Ivan Vučić. Kako kaže, ovo što radi Grad Karlovac to je njihova stvar dok Karlovačka županija, kao niti jedna županija do sada neće provjeriti diplome, a svatko tko sumnja neka prijavi te slučajeve onome tko je nadležan.

– To nije zakonska obveza županija niti gradova, ako počnu drugi napravit ćemo i mi, ne znam zašto bi bili izuzetak. Ako to odluči Županijska skupština sigurno ću poštivati tu odluku, rekao je Vučić.

Podsjetimo, afera lažnih diploma upravo je krenula iz Županije, gdje je kao prva u nizu s lažnom diplomom uhvaćena pročelnica Ureda župana Bernardica Topolnjak Halapa.

Župan se osvrnuo na nalaz Instituta za javne financije. Kako je ponovio, u Karlovačkoj je župniji uposleno 82 službenika i 4 dužnosnika.

– Ako je institut uzeo sve što Županija ima, ŽUC,  Razvojnu agenciju, Centar za gospodarenje otpadom, Javnu ustanovu,  Zavod za prostorno planiranje, došao bi do broja 112. Ne znam otkud je došao do broja 166, rekao je župan. Kako kaže,  zvali su Institut ali nisu uspjeli dobiti direktoricu, dok su demantije poslali medijima.

– KAportal je već objavio demantij, a nadam se da će i Večernji list to učiniti po zakonu o medijima, rekao je Vučić. Dodaje da to što se dogodilo nije dobro jer baca ružnu sliku na sve nas, na politku koja u javnosti baš dobro ne kotira dok ispada da se radi nešto što zaista nema nikakve veze sa stvarnošću.

– To baca i ružnu sliku na Institut koji bi trebao objavljivati istinite podatke. Istovremeno se ne objavljuje da je KŽ od pet elemenata uspješnosti u gospodarstvu, najuspješnija u četiri, rekao je župan.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest