Da su izbori, u Karlovcu bi pobijedio SDP s tri posto prednosti nad HDZ-om

Da su izbori, u Karlovcu bi pobijedio SDP s tri posto prednosti nad
HDZ-om

Da su danas lokalni izbori u gradu Karlovcu bi se vodila vrlo izjednačena trka za vlast između SDP-a i HDZ-a, barem ako je suditi po anketi KAportala kojom smo u proteklih četrdesetak dana pokušali ispipati bilo birača. Iako su izbori za lokalnu i regionalnu samoupravu tek za pola godine te web anketa nije takve prirode da bi se mogla uzimati kao statistička metoda ispitivanja volje birača, uzorak od čak 2.045 čitatelja KAportala daleko je dosad najveće provedeno anketiranje uoči lokalnih izbora u svibnju 2013. godine.

SDP kojeg će na izborima u Karlovcu gotovo sigurno predvoditi predsjednik Gradske organizacije Josip Benčić dobio bi 633 glasa, odnosno 31 posto dok HDZ, koji još uvijek nije istaknuo svog kandidata za gradonačelnika u ovom slučaju dobiva 568 glasova, odnosno 28 posto. Što se tiče kandidata za gradonačelnika još uvijek vladajućeg HDZ-a, nagađa se bi to mogli biti Damir Mandić, Ivica Horvat dok je novo ime koje bi moglo osvanuti na listiću i dr. Josip Žunić. No nije isključeno da će u borbu za novi mandat krenuti i aktualni gradonačelnik i predsjednik Gradske organizacije Damir Jelić.

Iznenađenje lokalnih izbora mogli bi biti Hrvatski laburisti koje u Karlovcu predvode Snježana Kirinić i njezin politički mentor Nikola Vuljanić. Laburisti čitatelji KAportala daju čak 374 glasa, odnosno 18 posto.

Veliku ulogu u predstojećim lokalnim izborima mogle bi igrati i nezavisne opcije. U medijima se sve više nameže Nezavisna gradska lista Volim Karlovac, ali na izborima bi se mogao pojaviti i već pomalo medijski zaboravljen Domagoj Švegar, predvodnik Antikorupcijske inicijative.

HSP ili neka druga pravaška opcija stoji solidno sa 7 posto, HNS koji će gotovo sigurno na izbore ići u koaliciji sa SDP-om kao svojevrsna “mini Kukuriku” opcija ima tek dva posto glasova anketiranih birača, kao i HSLS i HSS.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest