Mještani Ozlja i Kamanja lakše do informacija iz lokalne samouprave

Mještani Ozlja i Kamanja lakše do informacija iz lokalne samouprave

Mještani Ozlja i Kamanja od sada se mogu na brz i transparentan način informirati o problemima u svojim lokalnim zajednicama i to zahvaljujući projektu LAG Vallis Colapis koja provodi projekt projekt “E – administracija u ruralnim zajednicama”.

Na web stranicama grada Ozlja i Općine Kamanje postavljena je “kontakt forma” kojom, kažu u LAG-u, nastoje pojednostaviti komunikaciju građana grada Ozlja i općine Kamanje s lokalnim vlastima, te educirati građane kako da se uključe u procese donošenja odluka na gradskoj i općinskoj razini.

– Sustav E-administracije možete koristiti za slanje dopisa (upita, prijedloga, žalbi i sl.) svim službama grada Ozlja. Vaš dopis će se zaprimiti i odgovoriti u zakonskom roku sukladno odredbama Zakona o pravu na pristup informacijama, stoji na web stranicama ozaljske gradske uprave uz uputu da je pravo građana na traženje i dobivanje informacija u Republici Hrvatskoj je ustavno pravo, a sloboda informiranja te dostupnost informacija regulirana je Zakonom o pravu na pristup informacijama.

Tijela lokalne samouprave obavezna su građanina na dopis odgovoriti u roku od 15 dana dok “E – administracija” ima i zanimljivo rješenje da automatski obavještava o isteku tog roka ako odgovor nije stigao. Također, pošiljatelji se upućuju da ako odgovor nisu dobili, da se obrate Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest