Na Švarči počela gradnja zgrade sa 75 stanova, investicija vrijedna 32 mln kn

Na Švarči počela gradnja zgrade sa 75 stanova, investicija vrijedna
32 mln kn

Stambena zgrada s ukupno 75 stanova veličine od 40 do 140 kvadrata koja se počela graditi na Švarči, investicija je tvrtke Odeta nekretnine vrijedna 32 milijuna kuna. Jučer je, naime, gradonačelnik Damir Jelić u društvu investitora Slavka Vukovića postavio kamen temeljac na gradilištu koje se nalazi u neposrednoj blizini osnovne škole na Švarči.

Prema Vukovićevim najavama, zgrada će biti energetski učinkovita, te prva takva u Karlovcu gdje će biti kombinacija plinskog grijanja i solarnih panela, što će omogućiti niske troškove grijanja. Useljenje prvih stanara u ovaj objekt očekuje se već u prosincu sljedeće godine.

– Zahvaljujem investitorima što u današnje vrijeme pokreću tako veliki projekt, a posebno veseli što su u njega uključene karlovačke tvrtke što utječe i na smanjenje nezaposlenosti u gradu, rekao je gradonačelnik Damir Jelić koji se uhvatio i lopate prilikom zakopavanja kamena temeljca.

– To je veliki komunalno – infrastrukturni projekt za grad Karlovac gdje ćemo mještanima ovog dijela grada popraviti i dio ceste, postaviti nogostup, ići će i plinovod, dodao je Jelić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest