Treći rebalans slamka spasa za HRK – pola milijuna kuna za preživljavanje

Treći rebalans slamka spasa za HRK – pola milijuna kuna za
preživljavanje

Na sutrašnjoj sjednici karlovačkog Gradskog vijeća bit će pružena slamka spasa Hrvatskom radio Karlovcu, posrnulom 50-godišnjaku koji je zbog nevjerojatno lošeg vođenja bivše uprave i loših poteza iz prošlosti zamalo završio u stečaju.

Naime,  rebalansom proračuna koji će se sutra naći pred gradskim vijećnicima odobreno je 500 tisuća kuna kako bi Radio mogao nastaviti funkcioniranje što znači da je u ovoj godini ukupno iz dotacija Grada dobio milijun i 220 tisuća kuna čemu se može pribrojati i 63 tisuće kuna za emisiju Manjinski forum.

Podsjetimo, nakon što je HRK zapao u teške probleme te mu je prijetio stečaj, Grad je odlučio dati dodatnih 500 tisuća kuna uz napomenu gradonačelnika Damira Jelića da mu je to zadnja šansa. Zaposlenici HRK-a nisu dobili plaće za srpanj, kolovoz, rujan i listopad te su se potraživanja za plaće popela na oko 350 tisuća kuna. Tu su i 100 tisuća kuna režijskih troškova tako da novinari HRK-a sada rade bez telefona i interneta, ali program unatoč teškim uvjetima ipak ide dalje.

Evidentno je da proračunskom injekcijom neće biti isplaćene sve plaće, možda tek dvije jer Radio jednostavno mora preživjeti do Nove godine kad bi trebala doći nova dotacija. U međuvremenu je otišlo pet djelatnika tako da od prijašnjih trinaest sada na HRK-u radi njih osam, što znači da su smanjeni i troškovi za oko 30 posto. Isto tako svi preostali su svjesni da bez preustroja i marketinške ofenzive neće biti ništa i da će brzo opet zapasti u probleme.

Zanimljivo, dok se gradonačelnik Jelić “prijeti” HRK-u da je ovo njegova zadnja šansa, ništa manji novac od Grada ne potražuje druga medijska tvrtka u vlasništvu Grada – Karlovački tjednik. Ove godine već je dobio milijun i 155 tisuća kuna, a u trećem rebalansu na njegov konto stiže još 150 tisuća kuna. U planu za sljedeću godinu HRK bi trebao dobiti 660 tisuća kuna, a Tjednik gotovo duplo više – milijun i 80 tisuća kuna.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest