Dolazi Martinje: U policiji upozoravaju da čašica više i volan ne idu zajedno

Dolazi Martinje: U policiji upozoravaju da čašica više i volan ne
idu zajedno

Martinje, stari narodni običaj krštenja mošta prilikom koje se uglavnom koji put previše zaviri u čašicu s mladim vinom donosi i opasnosti na cesti od onih koji unatoč tome što su popili sjedaju za volan. Stoga policija ponovno najavljuje pojačane mjere nadzora vozača.

Da alkohol i vožnja kod nekih nesavjesnih vozača idu zajedno pokazuju statistički podaci. Naime, u dane proslave Martinja 2011. godine, kažu u policiji, zatečeno je 39 vozača da upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, 2010. godine zatečen je 41 vozač, a 2009. godine 49 vozača. Također, tih dana dogodilo se šest prometnih nesreća s materijalnom štetom a sudionici nisu bili pod utjecajem alkohola, dok su se 2010. godine dogodile dvije prometne nesreće u kojima je jedan od vozača bio pod utjecajem alkohola, a 2009. godine pet prometnih nesreća.

– Policijska uprava karlovačka će posebno u razdoblju od 09. do 11. studenog 2012. godine provoditi pojačane mjere nadzora sudionika u prometu s ciljem utvrđivanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola i njihovog isključivanja iz daljnjeg sudjelovanja u prometu, kako bi se na taj način osigurala zadovoljavajuća razina sigurnosti ljudi i imovine. Skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu, posebice vozačima, da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkoholna pića. Ujedno savjetujemo im da koriste alternativne načine prijevoza, da ih vozi osoba koja nije pod utjecajem alkohola ili da koriste javni gradski prijevoz ili taxi prijevoz, upozoravaju iz PU karlovačke.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest