Izbaci uljeza – praizvedba kultne predstave uz puno smijeha i aplauza

Izbaci uljeza – praizvedba kultne predstave uz puno smijeha i
aplauza

U Gradskom kazalištu Zorin dom sinoć je održana praizvedba predstave “Izbaci uljeza”, nastale u zajedničkoj produkciji karlovačkog kazališta i zagrebačkog Aplauz Teatra, a u režiji Ivane Peroš, na popularan i dugovječan tekst Billa Manhoffa, kojim je ova predstava stekla praktično kultni status i privukla milijune gledatelja na pozornicama diljem svijeta. Jednako je i u ovoj izvedbi – Ana Begić i Vladimir Tintor oduševili su publiku u predstavi koja se diljem svijeta igra još od 1964. godine (zanimljivo je da je u originalnoj postavi predstave glavnu mušku ulogu igrao Alan Alda, kasnije proslavljen diljem svijeta u ulozi Hawkeye Pierca u kultnoj seriji M.A.S.H.).

Predstava se temelji na dva odlično napisana lika, Felix i Doris, koji žive u uvjerenju da su nešto što zapravo nisu. Ona je prostitutka koja uvjerava sebe i ostale da je zapravo glumica i model, dok je on običan blagajnik u knjižari i samoprozvani intelektualac koji pokušava uvjeriti sebe i druge da je talentirani pisac, iako ništa do tad nije objavio. Nakon neočekivanog susreta, Felix i Doris se zaljubljuju, prekidaju vezu i opet se zbližavaju odbijajući iskreno sagledati sami sebe. Nakon frustrirajućih, ali i komičnih situacija, napokon prepoznaju svoje, ali i partnerove slabosti i samozavaravanja.

Oni koji su propustili praizvedbu, predstavu će ovog mjeseca na pozornici Zorin doma moći pogledati još dva puta, i to u dvije srijede – 14. i 21. studenog, s početkom u 20 sati.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest