Križanić: Sve do dolaska vještaka uoči tiskovne nismo znali rezultate analize DNA

Križanić: Sve do dolaska vještaka uoči tiskovne nismo znali
rezultate analize DNA

Nakon što su neki mediji objavili da Županijsko državno odvjetništvo nije nodmah po saznanju za rezultate vještačenja posrmrtnih ostataka Antonije Bilić to i javilo obitelji, danas se ŽDO obratilo s priopćenjem.

– Na konferenciji za novinare županijska državna odvjetnica Gordana Križanić je, između ostalog, izjavila da je oko 17,30 sati obaviještena kako je Zavod za sudsku medicinu u Zagrebu dovršio naloženu analizu, ali dok nije bio dostavljen nalaz i mišljenje državno odvjetništvo nije znalo kakvi su rezultati provedenog vještačenja. Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je oko 17,30 sati obaviješteno da je dovršena naložena obdukcija i DNA analiza te da je u tijeku izrada pisanog nalaza i mišljenja. Dakle, županijska državna odvjetnica je tada samo znala da su radnje vještačenja dovršene, međutim do dolaska vještaka i predaje nalaza i mišljenja nije znala rezultate vještačenja.

– Po dolasku vještaka Zavoda za sudsku medicinu u Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu neposredno prije konferencije za novinare, vještaci su osobno o rezultatima analize obavijestili obitelj Bilić, te je u tom trenutku s tim rezultatima upoznato i državno odvjetništvo odnosno županijska državna odvjetnica, stoji u priopćenju ŽDO.

Kako prije dolaska vještaka i predaje nalaza i mišljenja nitko u državnom odvjetništvu nije znao rezultate provedenih vještačenja, tako nije niti moglo obavijestiti obitelj. Naime, obavještavanje bilo koga, pa i obitelji, bez uvida u nalaz i mišljenje bilo bi krajnje neozbiljno i neodgovorno, posebno cijeneći traume kroz koje je prolazila obitelj Bilić, navodi se u priopćenju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest