HSP na izbore zasad sam, no neće odbiti koalicijski brak s HDZ-om

HSP na izbore zasad sam, no neće odbiti koalicijski brak s HDZ-om

HSP Karlovačke županije će na lokalne izbore najvjerojatnije izaći samostalno, no ne isključuju mogućnost koalicije s HDZ-om i partnerima. Potvrdio nam je to Juraj Škrtić, novi predsjednik županijskog HSP-a, dugogodišnji član ove stranke.

– Nismo još definitivno odlučili da nećemo u koaliciju, ali želimo da “pravaši” na izbore idu zajedno, protiv svih ostalih. Zato sam pozvao članove HSP dr. Ante Starčević da dođu nazad, svojoj stranci – uostalom, to su ljudi koji su sa mnom bili 15-16 godina – a sa HČSP-om smo dogovor već postigli na državnom nivou, izjavio je Škrtić za naš portal.

Upitan bi li koalirali s HDZ-om, odgovorio je da nikakvih ponuda još nije bilo, te da mu je drago što se stvara “desna” koalicija.

– Zašto ne 5-6 stranaka, koalicija protiv Kukuriku koalicije? Ako nas pozovu, razmotrit ćemo i tu mogućnost, kazao je Škrtić, napomenuvši da će o tome odlučiti vrh stranke.

Ono što je već odlučeno i što će, po njegovim riječima, sasvim sigurno i biti ostvareno, jest 40 posto žena na izbornim listama HSP-a.

– Želimo poštivati propise i to ćemo napraviti! Drugi pričaju, ali samo ćemo mi održati obećanje, poručio je Škrtić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest