KAbina zagrijala zimsku večer uz bend, slike i poklon – kratku priču za sve goste

KAbina zagrijala zimsku večer uz bend, slike i poklon – kratku
priču za sve goste

Narednih nekoliko mjeseci duge i puste zimske ponedjeljke zagrijavat će KAbina, kao i u protekle dvije godine. Pokazalo se to već na prvoj večeri nove sezone, u prepunom Edisonu, u ugodnoj i atmosferi koja je istinski zagrijala vrlo hladnu prosinačku večer. Bilo je u publici novih lica, kao i stalnih gostiju, no organizatore je posebno razveselila velika grupa prošlogodišnjih maturanata, danas studenata na zagrebačkim fakultetima, koji su unatoč studentskim obavezama pronašli vremena da se pojave na otvaranju nove sezone KAbine.

Počelo je novitetom – projektom “Priče za ponijeti”. Svakog ponedjeljka posjetitelji će dobiti na dar kratku priču, a prvi autor je, naravno, Zoran Janjanin. Kažemo naravno, jer Zoran Janjanin isprva koincidencijom, a sada namjerno – otvorio je sve tri sezone KAbine. Prvu romanom “Hazmat”, drugu zbirkom priča “Zašto očajavati”, a sada je prva kratka priča na poklon njegova duhovita priča “Za nju”.

Potom je krenula svirka odličnog mladog karlovačko-dugoreškog benda Detonator Trio.

Gitarist Tomislav Bišćan i ritam sekcija: Hrvoje Kralj (bas) i Mario Klarić (bubnjevi) pokazali su još jednom da na karlovačkoj (i dugoreškoj) sceni postoji nekoliko iznimno kvalitetnih instrumentalista, što je urodilo i s nekoliko odličnih glazbenih projekata, u koje svakako treba svrstati i Detonator Trio. Svirka u funky jazz stilu zasluženo je izazvala puno aplauza.

U likovnom dijelu svoje nove, još nedovršene radove, na kojima je tijekom večeri pomalo i radila, predstavila je karlovačka slikarica Aleksandra Goreta.

Sljedećeg ponedjeljka KAbina je u Mods Caffeu, gdje će posjetitelji moći razgledati izložbu urugvajskog fotografa Juana Fernandeza kojom predstavlja svoj gradić Durazno, a u glazbenom dijelu nastupa osebujni i duhoviti zagrebački kantautor Čudnoređe. Uz kratku priču na poklon, organizatori najavljuju još neka iznenađenja za posjetitelje.

Za dva tjedna, ponovno u Edisonu, prosinački dio KAbine završava uz debitantski nastup mladog karlovačkog benda Wanderlust i “live” fotografije Monike Mačečević.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest