Razvoj ruralnih dijelova Grada – kako zadržati stanovništvo u zelenom prstenu

Razvoj ruralnih dijelova Grada – kako zadržati stanovništvo u
zelenom prstenu

Grad Karlovac završio je Strategiju integralnog razvoja ruralnih područja od 2011. – 2015. godine koja je izrađena uz pomoć UNDP-a (United Nations Development Programme).

Kako navode u gradskoj upravi, Strategija uzima u obzir niz neriješenih pitanja u ruralnom prostoru Grada, od smanjenja broja poljoprivrednika, migracije stanovništva, urbanizaciju ruralnih predjela, zapuštene i neobradive površine.

Karlovački “zeleni prsten” prostire se na 77 posto gradskog područja. Slabo je naseljen dok bi strategija trebala pomoći da se stanovništvo u prigradskim naseljima zadrži, te da se razvija zajedno s urbanim dijelom i iskoristi sve potencijale koje nesmunjivo ima, od poljoprivrede, turizma ali i obrtništva.

Strategija je napravljena u okviru implementacije projekta “Potpore manje razvijenim područjima Republike Hrvatske u pripremi za Zajedničku poljoprivrednu politiku Europske unije te implementaciju ruralne razvojne politike EU, što je dio Life programa oporavka manje razvijenih regija u RH – Banovine i Korduna.

Strategiju možete pogledati ovdje…

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest