Radio Karlovcu sjela financijska potpora, još fali za sve zaostale plaće

Radio Karlovcu sjela financijska potpora, još fali za sve zaostale
plaće

Prije nekoliko dana Hrvatskom radio Karlovcu sjela je na račun spasonosna financijska injekcija od pola milijuna kuna koliko je Grad Karlovac u trećem rebalasnu proračuna izdvojio za skidanje “bolesnika s respiratora”.

Radio je, podsjetimo, unatoč blokadi i višemjesečnim neisplatama plaća cijelo vrijeme bio u eteru iako su novinari i tehničko osoblje radili u gotovo nemogućim uvjetima, bez telefona i interneta. Ponovo je proradio i portal HRK-a na www.hrk.hr dok je radnicima isplaćena tek po jedna zaostala plaća.

Po riječima gl. urednika i direktora Miše Milovanovića, nagomilani dugovi su veliki i polako se rješavaju s novcem koji je pristigao. Samo za ZAMP HRK mora izdvojiti 40 tisuća kuna s obzirom da ga nije platio od svibnja pa treba platiti zaostatke. Dug za struju se popeo na 20-ak tisuća kuna dok je upitno kako će se podmiriti sve zaostale plaće.

U gradskom proračunu za 2013. godinu Hrvatski radio Karlovac će biti dotiran sa 660 tisuća kuna što iznosi 55 tisuća kuna mjesečno što je manje u prošloj godini tako da će se sve snage, ukoliko HRK namjerava opstati, morati uložiti u vlastite marketinške snage. Za usporedbu, druga medijska kuća u vlasništvu Grada, Karlovački tjednik u sljedećoj godini će koristiti gotovo duplo više sredstava iz gradskog proračuna, ukupno milijun i 80 tisuća kuna.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest