Nema više šetanja od odjela do odjela – OB Karlovac ima novi hitni prijem

Nema više šetanja od odjela do odjela – OB Karlovac ima novi hitni
prijem

U Općoj bolnici Karlovac nema više šetanja i lutanja hitnih pacijenata od odjela do odjela kako bi napravili sve pretrage i pritom u čekaonicama i ordinacijama provodili i više sati. Od danas će sve to moći biti obavljeno na suvremenom objedinjenom hitnom bolničkom prijemu koji je zahvaljujući kreditom Svjetske banke od 4,3 milijuna kuna uspješno transformiran u službu kakvu smo dosad običavali viđati u popularnim američkim serijama.

– Pacijent je središte svega i kada dođe u bolnicu više neće imati potrebu seliti od odjela do odjela. Nakon obrade ili će otići svojoj kući ili će biti prebačen na bolnički odjel, rekao je ravnatelj OB Karlovac dr. Nedjeljko Strikić dodavši kako kroz hitni bolnički prijem godišnje prođe oko 53 tisuće pacijenata što je broj stanovnika grada Karlovca. Kako je napomenuo, bez stručnih kadrova koje karlovačka bolnica svakako ima, ništa od ovih velikih ulaganja ne bi imalo pravu vrijednost.

Uz Strikića, vrpcu novog Odjela je prerezao ministar zdravlja Rajko Ostojić koji je najavio nastavak uređenja hitnih bolničkih prijema u hrvatskim gradovima te opremanje ogulinske bolnice novim CT uređajem već do kraja mjeseca.

– Na zadnjem susretu u Karlovcu dogovorili smo šest prioritetnih zadataka od kojih smo odradili tri.Prvi je CT u Općoj bolnici Ogulin, opremanje i premještaj SUVAG-a koji će se dogoditi u prvom kvartalu 2013. i nabava novih ultrazvučnih aparata za OB Karlovac i OB Ogulin, rekao je ministar. Preostalo je, dodaje, rješavanje problema u mreži zdravstvenih djelatnosti  – medicini rada, zdravstvenoj njezi u kući i fizikalnoj terapiji.

Treba napomenuti da je reorganizacijom hitne medicinske službe planirano osnivanje 21 takvog bolničkog prijema što će svakako doprinjeti kvalitetnijem zbrinjavanju hitnih pacijenata. Na istom mjestu oni će se zaprimati, pregledavati, dijagnosticirati i liječiti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest