SDP, HNS i HSU u koaliciji na izbore – HDZ nas je, kažu, doveo na niske grane

SDP, HNS i HSU u koaliciji na izbore – HDZ nas je, kažu, doveo na
niske grane

Godine i godine mandata HDZ-ove vlasti u Karlovačkoj županiji dovele su nas na niske grane. Niti jedan grad osim Ozlja nije prosperirao, svi su u recesiji i stagniraju. Nije smisao osvojiti vlast, već da budemo produktivni za sve žitelje, građane Karlovačke županije, rekao je na Ivan Vuković, predsjednik županijskog SDP-a i kandidat za gradonačelnika Ogulina uoči današnjeg potpisivanja koalicijskog sporazuma s HNS-om i HSU-om.

Današnjim potpisom na sporazum definitivno je (valjda), odlučeno da Kukuriku koalicija na izbore ide zajedno, u nadi da će nakon 20-godišnje dominacije HDZ-a u Karlovačkoj županiji preuzeti vlast.

Po Vukovićevim riječima, HNS ima zajednički cilj kao i SDP što pokazuju dobrom suradnjom na državnoj razini. Na kritike vlasti Vuković se osvrnuo riječima, “vlast se ne mjeri nakon jedne godine, već nakon ciklusa od četiri godine”. Za kolege iz HSU-a kaže da se prava umirovljenika koji su obespravljeni moraju čuti.

Predsjednik ŽO HNS-a Mile Bionda rekao je da je ova koalicija prirodna, jer se radi o strankama istih programskih načela i ciljem – da nakon 20 godine promijene vlast u Karlovačkoj županiji.

U članku 6. Sporazuma stoji da će, kao što je već SDP ranije objavio, njihov kandidat za župana biti mr.sc. Boris Ožanić, dok će HNS dati svog kandidata za dožupana Milu Biondu. Po svemu sudeći drugi kandidat za dožupana također biti iz redova SDP-a.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest