Vatrogascima produžen kolektivni ugovor – prosječna plaća od 4 – 5 tisuća kuna

Vatrogascima produžen kolektivni ugovor – prosječna plaća od 4 – 5
tisuća kuna

Karlovački vatrogasci, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Karlovca odnosno njihov sindikat prije dva dana su potpisali kolektivni ugovor s Gradom koji im i u budućnosti garantira materijalna i ostala prava na razini protekle godine.

Dok se javne službe i njihovi sindikati pokušavaju ponovno izboriti da im ne ukinu teško stečena prava po Temeljnom kolektivnom ugovoru, vatrogasci koji nas čuvaju od požara i ostalih nepredviđenih stanja i pritom riskiraju svoje živote neće imati tih problema.

– Predstavnici sindikata i JVP-a izrazili su svoje veliko zadovoljstvo suradnjom s čelnim osobama Grada Karlovca koji su uvijek davali apsolutnu potporu za dobrobit vatrogastva u Karlovcu što je dodatno pridonijelo kontinuitetu visoke profesionalnosti i predanosti karlovačkih vatrogasaca kojima je egzistencija osigurana, kažu u karlovačkoj gradskoj upravi.

Ispred JVP-a i pripadajućeg sindikata državnih službenika i namještenika Ugovor su potpisali zapovjednik Miroslav Rade i sindikalni povjerenik Ivica Čujko, a s druge strane gradonačelnik Damir Jelić. To između ostalog znači zadržavanje razine prosječne plaće između četiri i pet tisuća kuna.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest