Mitilinoj obitelji čast da otvori dvoranu imena legendarnog sportaša i trenera

Mitilinoj obitelji čast da otvori dvoranu imena legendarnog
sportaša i trenera

Simboličnim pucanjem sedmeraca karlovačkog gradonačelnika Damira Jelića, izbornika hrvatske rukometne reprezentacije Slavka Goluže, te članova obitelji Prezelj, danas je svečano otvorena nova sportska dvorana OŠ Dubovac koja upravo nosi ime poznatog karlovačko sportaša, trenera i učitelja Mihajla Prezelja Mitile.

Nova sportska dvorana zamijenila je staru koja je nesretnim slučajem izgorjela prije šest godina, dok je izgrađena zahvaljujući sredstvima Grada Karlovca i Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva u visini 19 milijuna kuna.

– Dok je gorjela dvorana sportski duh Dubovca pokazao je jednu iskru nade, kakkva je upečatljiva u hrvatskom društvu i to je ono što nas drži svih ovih godina, rekao je gradonačelnik Jelić na otvaranju.

Zašto je nova dvorana ponijela ime Mihajla Prezelja objasnio je predsjendnik Rukometnog saveza Karlovačke županije Mile Žaja kojem je, kao i brojnim rukometašima, dodaje Žaja, Mitila u školi i na treninzima bio drugi otac. Svestrani sportaš, gimnastičar i rukometaš, Mitila je bio jedan od osnivača RK Dubovac dok je prijedlog za imenovanje dvorane stigao upravo od onih koje je učio prvim rukometnim koracima, članova Rukometne škole Karlovac i Saveza.

Proslava u dvorani na Dubovcu i dalje traje u susretima mladih sportskih nada.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest