Ekspedicionistička škola aktivna i po mećavi – kroz snijeg na Vinicu

Ekspedicionistička škola aktivna i po mećavi – kroz snijeg na
Vinicu

Unatoč lošem vremenu članovi CEIK-a Braća Seljan i Planinarskog društva Karlovac bili su vrlo aktivni i ovog vikenda. U sklopu Hrvatske ekspedicionističke škole, Kristina Vrbanek, predsjednica udruge Zraka Draganić i predsjednik CEIK-a Braća Seljan Mladen Kuka održali su predavanje o životu i istraživačkom putu Mirka Seljana i njegovom životu u Draganiću gdje se je kratkotrajno skrasio između svojih putešestvija po Africi i Južnoj Americi.

Polaznici škole mogli su saznati neke dosad nepoznate podatke iz biografije ovog slavnog hrvatskog istraživača. Tom prilikom polaznicima škole pojašnjena je istraživačka komponenta ekspedicionizma, kao i rezultati terenskih istraživanja po Africi i Južnoj Americi koja je poduzimao CEIK posljednjih 15 godina u sklopu projekta “Tragom braće Seljan”.

Iako je nedjelja bila planirana za odlazak na Ličku Plješivicu, zbog lošeg vremena izlet je odgođen pa je  dio polaznika škole odradio neobavezan izlet po dubokom snijegu na Vinicu. Na planinarskom domu Mladen Polović, koji su sagradili vrijedni članovi PD Vinica iz Duge Rese, dugogodišnji član ovog društva prof. Antun Goldašić održao je predavanje o povijesti izgradnje ovog prekrasnog planinarskog doma te povijesti PD Vinica i objasnio do kuda seže razgled sa ove izvrsne razgledne točke.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest