Grad i Kinoklub u projektu kina Apolo, program bogatiji, za sve uzraste i ukuse

Grad i Kinoklub u projektu kina Apolo, program bogatiji, za sve
uzraste i ukuse

Grad Karlovac je definitivno dobio kino koje bi trebalo zadovoljiti sve ukuse, od onih ljubitelja hollywoodskih blockbustera, djece, do strastvenih ljubitelja filma s umjetničkim izričajem. Naime, kino Apolo koje je prošlog vikedna profunkcioniralo s redovitim programom vikendom nastavlja s radom kroz sinergijsko djelovanje Grada Karlovca, karlovačkog Kinokluba i tvrtke Tabopromocija.

Kako je na današnjoj tiskovnoj konferenciji kazala Marija Ratković iz Kinokluba, ovaj spoj tri sektora, civilnog, privatnog i javnog trebao bi dovesti do toga da Karlovac dobije kvalitetno kino i naravno, kino publiku bez koje kino nije kino.

– Želimo da kino Apolo bude jedinstveno medijsko – edukativni projekt koji će gledateljima svih uzrasta osim dobrog filma pružiti i dodatan sadržaj, rekao je Danijel Tuškan iz Tabopromocije.

Grad Karlovac je u dogovoru s Kinoklubom nabavio opremu koja bi Dom OSRH Zrinski trebao pretvoriti u pravo kino, novi digitalni projektor i još veće platno. Po riječima gradonačelnika Damira Jelića, postojala je ideja da kino zaživi u prostoru Edisona no kad je već Tabopromocija krenula u ovaj projekt koji, sudeći po dobrom odazivu građana, ima dobar odjek, odlučili su u taj projekt ići kao partneri.

– Kao što smo najavili, Karlovčani su prije Božića dobili kino. Nakon što je projekt kina u Grabriku definitivno postao stvar prošlosti, a projekt Nazorove budućnosti, ovo je jedno rješenje u kojem više nemamo presinga, kazao je Jelić dodavši kako je rješenje pronađeno u ovoj sinergiji. Tako je Karlovac koji je bez kina od 2007. godine dobio tri mjesta za filmofile – Kino Apolo, mikrokino u Gimnaziji i Ljetno kino na rijeci Korani.

Karlovčane koji su očito “žedni” kino predstava u svom gradu zanima kakav nas program očekuje i po kojim cijenama. U prvom tjednu Nove godine, 5. siječnja, stiže nam ultimativni hit Hobit – neočekivano putovanje. U najavi su i hrvatski filmovi Sonja i Bik i Svećenikova djeca na čije će projekcije stići i  filmske ekipe. Predviđen je niz projekcija za djecu na nedjeljnim matinejama, dok će u kino organizirano i srednjoškolci, osnovnoškolci i djeca iz vrtića. Cijene su sljedeće: projekcije za odraslu publiku, subotom od 19 sati stoje 25 kuna, nedjeljne matineje su 20 kn dok će projekcije za školarce biti po cijeni od 15 kuna.

Bit će i besplatnih projekcija za učenike i djecu iz vrtića a koje će Grad sufinancirati. Cilj je da kino Apolo postane mjesto zabave, ali i mjesto za nastavu medijske kulture.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest