SDP-HNS-HSU – prvo reorganizacija gradske uprave i poduzeća

SDP-HNS-HSU – prvo reorganizacija gradske uprave i poduzeća

Reorganizacija gradske uprave koja bi obuhvatila i smanjenje broja zaposlenika sa 140 na stotinjak, restrukturiranje gradskih poduzeća i poticanje gospodarstva predizborni su planovi koalicije SDP-HNS-HSU koja je i na razini grada Karlovca danas potpisala sporazum o političkoj suradnji uoči izbora za lokalnu i regionalnu samoupravu.

Kako je kazao koalicijski kandidat za gradonačelnika Josip Benčić, sporazum je temelj koji određuje pravila za predizbornu kampanju ali i poslije izbora.

– Preuzimanje vlasti nije dobar izraz već je to obnašanje vlasti u ime građana i to na njihov ponos, ja se nadam, kaže Benčić dodavši kako je sporazumom odlučeno da će koalicijski kandidat za dogradonačelnika biti Branko Mohorić iz HNS-a. Ispred HSU-a, predsjednica Gradske organizacije Nada Eleta kazala je da sam sam program na kojem se temelji sporazum ne odnosi na nerealna obećanja već na konkretne stvari kao niti na kadroviranje.

Koalicija je, kaže Eleta, otvorena za stručnjake koji nemaju stranački predznak dok oni kao umirovljenici namjeravaju svojom životnom mudrošću nadopunjavati kolege iz SDP-a i HNS-a.

– Grad je u krizi jer ova vlast nema razvojni program, ono što je učinjeno, dječji vrtić i dvorana to je komunalni standard, rekao je Benčić dodavši kako su potencijali puno veći kako u gospodarskom smislu uvjetovanom položajem Karlovca tako i s ulaskom u EU koju, zaključuje, dočekujemo totalno nespremni.

Benčić je dodao kako je ova koalicija spremna za pregovore s drugim strankama i inicijativama dok  je njezin program interaktivan. Bit će objavljen javno na internetu gdje će građani moći davati svoje prijedloge, sugestije, ali i prigovore.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest