Ana Dobrica iz Vrbovca pobjednica Natječaja za kratku priču Zlatko Tomičić

Ana Dobrica iz Vrbovca pobjednica Natječaja za kratku priču Zlatko
Tomičić

Mlada Vrbovčanka Ana Dobrica dobitnica je prve nagrade na tradicionalnom godišnjem Natječaju za kratku priču “Zlatko Tomičić”, koji 13 godina zaredom organizira Književni krug Karlovac. Tročlani žiri koji su činili Goran Gerovac, Željko Mavretić i prof. Jasenka Staničić, odlučio je kako je upravo njena priča “Lutajući gradom” najbolja u konkurenciji 97 priča koje su pristigle na natječaj. Od tog broja četiri nisu zadovoljavale uvjete natječaja pa je žiri odlučivao između 93 priče, od kojih je po jedna pristigla i iz susjednih Slovenije i BiH. Ani Dobrica za najbolju priču dogradonačelnik Karlovca Dubravko Delić uručio je nagradu koja se sastoji od poklon-paketa knjiga Književnog kruga Karlovac, “Spomenice” Zlatka Tomičića te 1.200 kuna. Novčane nagrade pripale su i drugoplasiranom Zagrepčaninu Nenadu Dragašu (800 kuna) za “Put svile” te trećeplasiranoj Zagrepčanki Ivani Galić Šoštarić (500 kuna) za “Dva godišnja doba”.

Još je sedmero autora nagrađeno poklon-paketom knjiga, a priča će im, kao i tri prvoplasirane, biti objavljena u “Karlovačkom tjedniku” – to su Renata Srečić iz Sesveta, Edi Labor iz Šibenika, Siniša Matasović iz Topolovca te Sanda Lončar, Željko Cvrtila, Ivana Gudelj i Marinela Capan iz Zagreba.

Organizatori su izrazili zadovoljstvo velikim odazivom pisaca unatoč smanjenom fondu nagrada, što pokazuje kako je natječaj prepoznat kao kvalitetan i, vrlo je važno, pošten. Potpuna anonimnost autora koji šalju priče pokazala se kao dobar odabir pa su u proteklih 13 godina nagrade dobijali i eminentni i poznati hrvatski pisca, ali i anonimni početnici, dok se događalo i da slavna književna imena ne uđu među 10 najboljih, jer te godine jednostavno nisu poslali kvalitetnu priču.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest