HZZ nas je obavijestio da ne mogu prihvatiti plan osposobljavanja

HZZ nas je obavijestio da ne mogu prihvatiti plan osposobljavanja

Iz ureda gradonačelnika pristiglo je reagiranje na današnji tekst KAportala o odustajanju gradske uprave od zapošljavanja 11 mladih i stručnih ljudi po sistemu “volontiranja”, odnosno primanja na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa u upravnim tijelima Grada Karlovca.

Kako se ističe u reagiranju, razlog za poništavanje Javnog poziva za dostavu prijava za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa u upravnim tijelom Grada Karlovca je u činjenici da je Grad od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Karlovac, dopisom od 7. prosinca, obaviješten da se Izmjene i dopune Plana prijema, prema kojem su odobrena sredstva financiranja u mjeri stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, ne mogu prihvatiti.

Početkom 2013. godine Grad će ponoviti zahtjev prema Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područni ured Karlovac, i dostaviti Plan prijema na stručno osposobljavanje za 2013.g. prema kojem će se moći realizirati prijem volontera, tj. osoba na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa.

U priopćenju se također navodi kako je u gradskoj upravi trenutačno na neodređeno vrijeme zaposleno ukupno 118 djelatnika.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest