TZ u lovu na EU sredstva: Agrotour uspješan, slijedi projekt Odraz

TZ u lovu na EU sredstva: Agrotour uspješan, slijedi projekt Odraz

Uspješno sudjelovanje u natječajima Europske Unije i nekoliko vrijednih projekata koje je podržala EU svojim sredstvima nastavit će se i u narednoj godini. To je ujedno i temelj planiranog proračuna, koji bi trebao biti znatno veći nego prošle godine i iznositi gotovo 4 milijuna kuna.

U nizu europskih projekata posljednji je proveden prije nešto više od mjesec dana – riječ je o projektu “Agrotour” u sklopu kojeg je 12 osoba, uglavnom predstavnika obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava s područja grada i okolice, boravilo u Belgiji. U dva belgijska gradića boravili su na turističkim farmama i upoznali se s funkcioniranjem agroturizma u ovoj zemlji. Krajnji cilj je udruživanje karlovačkih OPG-a u klaster te zajednički izlazak na tržište. Inicijalni sastanak već je održan pa treba vjerovati kako će do toga uskoro i doći.

I sljedeće godine bit će više projekata sa stranim partnerima u Nizozemskoj, Sloveniji i Španjolskoj, a onaj koji je lokalnoj javnosti najzanimljiviji projekt je “Odraz”, prijavljen na EU fondove u suradnji sa Slovenijom. TZ Karlovca nositelj je projekta koji predviđa uređenje Turističkog informativnog centra cijele pogranične regije Hrvatske i Slovenije, izradu registra turističke resursne osnove, kao i brojne radionice i edukativne aktivnosti s turističkim agencijama.

Kada su u pitanju manifestacije, TZ očekuje kako će i naredne godine biti izvršni organizator Karlovačkih dana piva i nastaviti povratak ka originalnoj koncepciji s većim brojem pivovara, prikladnijim programom i kvalitetnijom ponudom na štandovima. Od stalnih manifestacija u organizaciji Turističke zajednice, nastavit će se popularne Proljetne promenade i najstarija karlovačka manifestacija – Ivanjski krijesovi, a u planu je i obnavljanje “Jesenskih špica”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest