Oko 800 djece uživalo u filmu Asterix i Obelix na Olimpijskim igrama

Oko 800 djece uživalo u filmu Asterix i Obelix na Olimpijskim
igrama

Današnjim dvjema besplatnim projekcijama filma “Asterix i Obelix na Olimpijskim igrama” u kinu Apolo, Grad Karlovac je za predstojeće božićne blagdane darivao karlovačke osnovnoškolce. Oko 800 osnovnoškolaca uživalo je u dogodovštinama popularnih strip junaka, a osim dobrim filmom bili su počašćeni i čarobnim napitkom koji je, kako i priliči ovoj jedinstvenoj “galskoj” atmosferi, bio poslužen direktno iz kotla (istog onog u koji je Obelix nedugo nakon rođenja upao i postao tako snažan).

No, time darivanje karlovačkih najmlađih filmofila od strane Grada nije gotovo. Naime, vrtićke mališane i niže razrede karlovačkih osnovnih škola u ponedjeljak očekuje projekcija filma “Sammy na putu oko svijeta”, na kojoj se također očekuje 800 malih filmoljubaca. S obzirom na tematiku filma organiziran je i likovni natječaj čija je okosnica upravo podvodni svijet i kornjača Sammy, u kojem su također imale prilike sudjelovati sve karlovačke osnovne škole. Razredu pobjedniku natječaja u ponedjeljak će biti uručen akvarij s zlatnim ribicama.

Ovim dvjema projekcijama u projekt kina Apolo uz poduzeće Tabopromocija d.o.o. uključili su se i Grad Karlovac te Kinoklub Karlovac. Kako je već izvješćeno na press konferenciji održanoj prije par dana, na projektu kina Apolo došlo je do sinergije tri, na prvi pogled, nespojiva sektora: javnog, privatnog i civilnog. Financijska ulaganja Grada Karlovca i Tabopromocije, dosadašnje iskustvo Kinokluba Karlovac u audiovizualnoj djelatnosti te entuzijazam sva tri kuta ovog kino-trokuta dobitna je kombinacija i suradnja kakva u Karlovcu nije česta za vidjeti. Tako će kino Apolo biti jedinstveni medijsko-edukativni projekt koji će gledateljima svih uzrasta osim dobrog filma pružiti i dodatan sadržaj. Upravo su ove božićne projekcije prve u nizu takvog programa s dodanom vrijednošću.

A, kino Apolo nastavlja i s redovnim programom: ovaj vikend su na repertoaru Oscarima ovjenčan film “Umjetnik” koji će karlovačke gledatelje u subotu navečer vratiti u nijemo filmsko razdoblje, a nedjeljno jutro rezervirano je ponovno za najmlađe uz animirani film “Čudovišna priča u Parizu”. Ulaznice se mogu kupiti u Foto Color Korana.

Zahuktava se i program za siječanj: Karlovčani će novi hit Petera Jacksona “Hobit – neočekivano putovanje” moći pogledati u svom gradu i to već 5. siječnja. Ulaznice su već u pretprodaji. Detaljnije informacije o repertoaru kina Apolo u siječnju Karlovčani će saznati uskoro.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest