Mladi Ozljanin izrađuje zanimljivu računalnu igru – potrebna mu pomoć

Mladi Ozljanin izrađuje zanimljivu računalnu igru – potrebna mu
pomoć

Mladi Ozljanin Mladen Bošnjak bavi se, na prvi pogled, pomalo neuobičajenim zanimanjem za ove krajeve. No, radi to vrlo uspješno. Riječ je o proizvodnji računalnih igara, području koje je velik biznis u svijetu, a u kojem se i  Hrvatska sve više afirmira. Prisjetimo se prije svih dobro prodavane igra Serious Sam.

Vrlo uskoro u prodaji će se pojaviti prva Bošnjakova igra, SickBrick, futuristička pucačina, koja će se kao nezavisna ili “indie” igra uskoro pojaviti na hrvatskom, ali i inozemnom tržištu.

No, Mladen Bošnjak trenutačno radi na novom i znatno ambicioznijem projektu nazvanom Tainted Fate, čiji sadržaj najavljuje kako bi mogla biti riječ o potencijalnom pravom hitu za ljubitelje računalnih igara. Radi se o horror avanturi, s dva protagonista koji se nalaze na istom otoku, ali u različito vrijeme – 1930. (zatvorenik doveden na otok da odslužuje doživotnu kaznu) i 2012. godine (mlada istražiteljica paranormalnih događaja). Igra ima dinamičnu priču koja će se mijenjati ovisno o odlukama i potezima igrača, a sve to utječe na oba lika.

Igra će koristiti sve najmodernije efekte poput Depth Of Fielda, SSAO, FXAA i Light Scatteringa, a u izradi modela i environmenta Bošnjak najavljuje daleko veću kvalitetu nego u svom prvijencu.

Svakako, kao i često u ovakvim i sličnim nezavisnim poduhvatima, problem su i financije. Ukoliko ste zainteresirani za razvoj ovog vrlo zanimljivog projekta, Mladenu možete pomoći i preko crowd fundinga na ovoj adresi: http://www.indiegogo.com/taintedfate.

Više o igri:

Glavna stranica: http://taintedfate.blogspot.com/

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest