Tijekom praznika u CZM Grabrik radionica Uvod u programiranje

Tijekom praznika u CZM Grabrik radionica Uvod u programiranje

Za vrijeme zimskih praznika, od 24. prosinca do 6. siječnja, u Centru za mlade Grabrik održavat će se radionica “Uvod u programiranje”. Predavanja su osmišljena u trajanju od sedam dana, po tri sata dnevno. Ideja je krenula zbog velikog nepoznavanja što se to krije iza riječi “programiranje” i “studiranja informatike”. “Poseban naglasak je na skupinu mladih koji su polaznici viših razreda srednjih škola (3. i 4. razred), ali i na brucoše koji razmišljaju o prebacivanju ili upisavanju još jednog fakulteta informatičkog, odnosno računarskog smjera. Predavač i voditelj ovog edukacijskog programa je Saša Fajković, student Poslovne Informatike na zagrebačkom Veleučilištu VERN’, a predavanja će dodatno obogatiti gostovanja mladih informatičara koji će prenijeti svoja znanja i iskustva.

Svim polaznicima će biti dani radni materijali (razvojno sučelje, skripta, kontakt informacije i ostala potrebna dokumentacija), a po završetku edukcije polaznici će polagati završni ispit nakon kojega će dobiti i potvrdu o završenoj edukaciji. Tokom edukacije, polaznici će dobivati zadatke s kojima će se morati suočiti i kod kuće i o kojima će se diskutirati na predavanjima. Na edukaciji će se proći temelji programiranja (tipovi podataka, kontrole toka, funkcije, polja ) te još puno važnih tema kako bi se polaznike što detaljnije uputilo u svijet programiranja i potaknulo mlade na napredovanje u IT sektoru.

Ovisno o broju prijavljenih kandidata i vremenskom periodu koji im najviše odgovara, formirat će se jedna ili više grupa polaznika. Za ovu edukaciju nije uvjet posjedovati vlastito prijenosno računalo, no zbog ograničenih resursa poželjno je da svi koji posjeduju prijenosna računala ih ujedno i koriste na predavanjima.

Prijaviti se mogu svi zainteresirani na mail : fajkovic.sasa@gmail.com uz ispunjen obrazac koji je moguće preuzeti na ovom linku: https://dl.dropbox.com/u/15089836/Obrazac_za_prijavu.docx

KAportal.hr

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest