Pet karlovačkih gradonačelnika zajedno skupili 9 dana u ratu

Pet karlovačkih gradonačelnika zajedno skupili 9 dana u ratu

Službeni registar branitelja je nakon mnogo priprema i otpora dijela oporbe jučer ipak objavljen i svečano predstavljen. Otpor zbog možebitnog otkrivanja podataka koji mogu ići na štetu branitelja iz registra pokazao se neosnovanim jer se u njemu navodi samo podatak o broju dana provedenim u borbenom ili neborbenom sektoru.

Povodom objave registra današnji Jutarnji list je preko dvije stranice sa sličicama izvukao podatke za desetine političara i poznatih javnih osoba. Između ostalih, istaknuta su i tri karlovačka političara, Branko Vukelić, bivši ministar obrane koji nema niti jednog dana ratnog staža, Josip Benčić, saborski zastupnik i šef karlovačkog SDP-a koji je skupio 271 dan u borbenom sektoru, te gradonačelnik Damir Jelić. Pod njegovim imenom upisano je krivo da je skupio 477 dana rata. Doduše, osoba s istim imenom i godinom rođenja postoji u registru, ali se ime oca i mjesto rođenja ne poklapa. Gradonačelnik Jelić, koji je 1991. godine navršio 19 godina nije bio sudionik Domovinskog rata.

No nije jedini takav slučaj u karlovačkoj gradonačelničkoj fotelji. Prilično je poražavajući podatak za jedan grad koji je četiri godine krvario na prvoj crti obrane da je pet – redom vojno sposobnih – gradonačelnika od rata naovamo zajedno skupilo jadnih 9 dana borbenog sektora. Tih devet dana pišu se HDZ-ovcu Vladi Jelkovcu koji ima i nešto neborbenog sektora, dok njegovi nasljednici Branko Vukelić (HDZ), Božo Joha (SDP), Miro Škrgatić (HDZ) i spomenuti Damir Jelić nemaju ni dana pod oružjem.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest