Izabrana nova ravnateljica Dječjeg doma Vladimir Nazor – Natašu Horvat (HDZ) još mora potvrditi ministrica

Dječji dom Vladimir Nazor

Pomoćnica pročelnice za društvene djelatnosti Nataša Horvat bit će nova ravnateljica Dječjeg doma Vladimir Nazor, doznaje KAportal.

Odlučilo je tako Upravno vijeće, izabravši upravo nju između petero kandidata za ravnatelja, kako se Dom sada zove, Centra za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor, a suglasnost na imenovanje treba još dati Ministarstvo socijalne politike i mladih, odnosno ministrica Bernardica Juretić.

Ovim izborom Dom će, nakon više od godinu dana, dobiti “pravog” ravnatelja. Tada su, podsjetimo, natječaji poništavani jer je Upravno vijeće biralo dotadašnju ravnateljicu Maju Vučinić Knežević (HDZ), a Ministarstvo, u rukama SDP-a, odbijalo dati suglasnost na taj izbor.

Uzalud su i zaposlenici Doma bili na njenoj strani, podržavali je i nevladajući političari, a HDZ javno prozivao tadašnju ministricu Milenku Opačić za “staljinističku sječu glava”. Dom je dobio v. d. ravnatelja i do sad ga je vodio Zvonimir Tonšetić. Bivša ravnateljica u međuvremenu je postala pomoćnica ministrice upravo ovog Ministarstva, HDZ je došao na vlast, pa nema sumnje da će ovaj put potvrditi izbor ravnateljice.

Inače, Nataša Horvat diplomirana je defektologinja – socijalna pedagoginja i prije no što je došla u Gradsku upravu bila je ravnateljica Doma za odgoj djece i mladeži na Baniji. Članica je HDZ-a i aktivna u Zajednici žena Katarina Zrinski.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest