Novo obećanje: Bjelolasica neće u stečaj, radnici ostaju na svojim mjestima?

Novo obećanje: Bjelolasica neće u stečaj, radnici ostaju na svojim
mjestima?

Stečaj HOC-a Bjelolasica koji je već bio najizgledniji scenarij za posrnulo poduzeće ipak bi trebao biti izbjegnut, piše Radio Ogulin. Kako navodi u tekstu objavljenom na web stranici, u petak je održana sjednica Upravnog vijeća Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) na kojoj je odlučeno da HOC neće ići u stečaj, već da najkasnije do 15. siječnja mora biti napravljen plan restrukturiranja.

U Upravnom vijeću su ministri Neven Mimica, Siniša Hajdaš Dončić, Ivan Vrdoljak i Veljko Ostojić tako da, ako ovog puta sve ne ostane na obećanjima političara kao i bezbroj puta dosad, možda ima i nade za posrnulu tvrtku i njezine radnike.

Prema prijedlogu Ministarstva turizma, javlja Radio Ogulin, projekti obnove skijališta bit će kandidirani prema fondovima EU dok će se u najkraćem roku pokušati  riješiti i deblokada računa, a svi djelatnici, po svemu sudeći, ostat će na svojim radnim mjestima.

Podsjetimo, još prije sedam godina vladajuća HDZ-ova struktura je pompozno najavila milijunska ulaganja u HOC Bjelolasica. Ništa od obećanog se nije dogodilo nego je Bjelolasicu zadesila i tragedija s požarom centralne zgrade turističkog naselja.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest