U Ogulinu poskupjela voda, oporba tvrdi da je vlast još jednom obmanula građane

U Ogulinu poskupjela voda, oporba tvrdi da je vlast još jednom
obmanula građane

Građani Ogulina pit će najskuplju vodu u okruženju, čak duplo skuplju nego građani Karlovca, tvrde ogulinski SDP-ovci koji su se danas očitovali na odluku Gradskog vijeća koje je podržalo poskupljenje “vode koja život znači”.

Kako navode u SDP-u i Savjetu za Ogulin, već duže vrijeme upozoravaju da se gradskim projektima upravlja nestručno i nesavjesno. Radovi previše koštaju, predugo traju, kvaliteta je upitna, a građani godinama šutke trpe posljedice. Ovo je, dodaju, zadnja od posljedica ovakvog upravljanja.

– Radovi koji normalno traju nekoliko mjeseci u Ogulinu se izvode godinama. I kad se konačno dovrši određena dionica kanalizacije ili prometnice, zbog loše kvalitete i grešaka u izvedbi ubrzo treba ponovo prekapati i popravljati. Tako su neke ulice po četiri puta prekapane. Šahtovi nisu nivelirani kako treba, a asfalt oko njih se opetovano krpa zbog propadanja šahta ili nasipa oko šahta. Troškove snose krajnji korisnici i porezni obveznici, odnosno građani Ogulina. Umjesto da se novac troši na proširenje vrtića i izgradnju jaslica, on se rasipa na beskonačna prekapanja po istome. I ovim poskupljenjem se pokrivaju troškovi nesposobnosti i rasipništva, kažu SDP-ovci.

Dodaju da je predsjednik Gradskog vijeća izrekao dezinformacije da se radi o poskupljenju u iznosu od samo 10 posto kao i da  će ovim poskupljenjem tvrtka Vodovod i kanalizacija povećati prihod za samo pola milijuna kuna. Prema saznanjima oporbe, radi se o poskupljenju od kune po kubiku što je više za 15 posto u odnosu na staru cijenu od 6,58 kn/m³, dok će prihod po novom cjeniku biti oko 800 tisuća kuna.

– Mi tražimo od gradske vlasti da točno izvijesti javnost i demantira dezinformacije sa sjednice Gradskog vijeća! Neka objasne građanima zašto moraju plaćati najskuplju vodu u okruženju! To je najmanje što trebaju učiniti, oštri su SDP-ovci.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest