Zbog pročelnikovog sina policija krivotvorila službenu ispravu?

Zbog pročelnikovog sina policija krivotvorila službenu ispravu?

I dok slučaj Ajkić još uvijek puni novinske stupce izazivajući brojne reakcije građana i samog vrha države, Policijska uprava karlovačka našla se u središtu nove afere. Kako donosi današnji Jutarnji list, karlovačka policija je u samo dva mjeseca nakon incidenta u kojem je sudjelovao maloljetni sin gradskog pročelnika za imovinsko-pravne odnose Željka Pakšeca izmjenila službeni dokument o događaju, te je pročelnikova sina od izgrednika koji je potrgao rampu na ulazu u parkiralište, kako se navodi u prvom dokumentu, u drugoj potvrdi “promaknula” u uzornog građanina koji je rampu samo uklonio s ceste. Incident se dogodio u novogodišnjoj noći, uz dosta ispijenog alkohola i pucnjavu petardi. -Policijski službenici PP Karlovac provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su da je predmetnu rampu potrgao maloljetni sin Željka Pakšeca, koji nije zatečen na mjestu događaja – piše u potvrdi koju je PP Karlovac izdala tjedan dana nakon događaja, a koju s stanari zgrade ispred koje se dogodio izgred zatražili kako bi mogli podići  privatnu tužbu.

Jutarnji piše da je mjesec dana kasnije, 4. veljače, stanar na čije je ime izdana potvrda pozvan u PP Karlovac kako bi mu uručili novu potvrdu o događaju, ali sa potpuno drukčijim epilogom. -Policijski službenici PP Karlovac provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su da se 31. prosinca 2009. godine oko 23 sata na prostoru parkinga kod stambene zgrade Luščić br. 8 nalazilo oko tridesetak mladih osoba, koje su pucale petarde, te je NN osoba ili više njih strgala aluminijsku rampu koja se nalazi na ulazu na parkiralište. Malodobni sin Željka Pakšeca podigao je rampu sa zemlje kako bi omogućio nesmetani prolazak osobnih vozila i stavio je na travnati otok – stoji u novom dokumentu. Pročelnik Pakšec dematirao je povezanost njegova sina sa trganjem rampe i njegovu eventulanu intervenciju kod policije, a PU se zasad nije oglasila. Ono što je najingtrignatnije u cijeloj priči jest činjenica da su oba dokumenta, izdana u razmaku od mjesec dana, iz Pu karlovačke izašla pod istim urudžebnim brojem što može biti tumačeno kao krivotvorenje službene isprave.

Kako saznaje KAportal, policija je pokrenula istragu o spomenutom događaju, te će javnost o rezultatima izvijestiti naknadno.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest