Gradonačelnik Jelić protiv projekta europskog NK Karlovca?

Gradonačelnik Jelić protiv projekta europskog NK Karlovca?

Nimalo nerealna nadanja navijača da bi NK Karlovac već u svojoj debitantskoj sezoni mogao dograbiti kvalifikacije za Ligu UEFA ne dijele, čini se, i u karlovačkoj vlasti. Gradonačelnik Damir Jelić na posljednjoj je sjednici Gradskog vijeća na neizravan, ali jasan način iznio bojazan da bi se u ovom trenutku moglo raditi o financijski prevelikom zalogaju. – Nama se dogodila jedna neugodna situacija. U vrijeme najveće globalne krize nogomet nam je po rezultatu praktički europski. Košarka je lani bila u kvalifikacijama za prvu ligu, odbojkaši su mogli da nisu bili racionalni igrati europsku ligu, pa nisu htjeli i svaka im čast, jer teško je u sportu nešto moći a ne igrati. Isto tako, rukometaši su lani bili šesti u prvenstvu, a peta ekipa je išla u Europu – poručio je Jelić, nakon što je upitan može li osiromašeno karlovačko gospodarstvo pratiti projekt “europskog Karlovca”.

Jelićevo protivljenje iskoraku NK Karlovca u Europu ni u jednom trenu nije eksplicitno izrečeno, ali je između redaka bilo vrlo očito izrečeno kroz tvrdnju – ako nemaš novaca, nekad treba svjesno žrtvovati rezultat. – Što činiti u ovom času? Ono što neki već čine, poput lju

di iz O

dbojkaškog kluba Karlovac, koji su svjesni da danas možda više ne mogu biti prvi, drugi ili treći, već su se opredijelili za to da se bore biti četvrti ili peti. Dakle, oni koji su mudri ne robuju više ligi i rezultatu nego već sada pokušavaju sagledavati što im donosi sljedeća godina – bio je vrlo određen Jelić, dodajući da bi to mogla biti i njegova poruka. – Ima, nažalost, situacija da nekad svjesno ideš štopati kvalitetu, da se to ne bi brzinski pretvorilo u nekvalitetu. Dijelim zabrinutost, ali vjerujem u razum ljudi koji vode sve te naše klubove – zaključio je Jelić.

NK Karlovac lani je prema javno objavljenim podacima, što se tiče “nesponzorskog novca”, dobio ukupno 4,3 milijuna kuna – od KŠZ-a 703 tisuće kuna tekućih donacija i još 83 tisuće za plaću profesionalnog djelatnika, iz gradskog proračuna oko 2,1 milijun kuna, a od tvrtki u vlasništvu Grada 1,3 milijuna kuna. Kako stvari stoje s proračunskim financiranjem u ovoj godini, još uvijek nije poznato.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest