U Karlovačkoj županiji čak 40 posto nezaposlenih bez zanimanja

U Karlovačkoj županiji čak 40 posto nezaposlenih bez zanimanja

Među 12.897 nezaposlenih u Karlovačkoj županiji posljednjeg dana prošlog mjeseca, njih čak 3.826 ima završeno samo osnovnu školu, a 1.122 čak niti nju. Na osobe bez zanimanja ukupno otpada čak 40 posto od ukupnog broja ljudi bez posla. Nezaposlenih s visokom stručnom spremom je, pak, svega 1,9 posto, piše Novi list u rezimiranju trenutnih kretanja u evidenciji Područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Nadalje, u prva tri mjeseca 2010. godine najtraženija zanimanja u Karlovačkoj županiji su konobari i radnici u održavanju. Konobara je u prva tri mjeseca traženo 56, a radnika u održavanju čak 98, uz naglasak da se tu prije svega radi o zaposlenima putem takozvanih javnih radova. Na listi “traženih” zanimanja slijede prodavači kojih je traženo 29 te radnici niskogradnje.

Od zanimanja za koje je potrebna visoka stručna sprema najtraženiji su profesori i učitelji dok od drugih VSS zanimanja traženi su i diplomirani ekonomisti, agronomi, doktori medicine, inžinjeri elektrotehnicke, pravnici i psiholozi. U vojsci nezaposlenih najviše je pak čistačica, čak 1.133, prodavača (896), radnika na proizvodnoj liniji, administrativnih službenika, vozača.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest