Akcija udruge “Udomi me” – pomozite psima iz šinteraja

Akcija udruge “Udomi me” – pomozite psima iz šinteraja

Napušteni štenci i psi koji borave u karlovačkom skloništu čekajući da neka dobra duša u njima pronađe najvjernijeg prijatelja ipak nisu posve sami. Karlovačka udruga “Udomi me” pokrenula je akciju skupljanja donacija u hrani i time nastavila svoje vrlo aktivno djelovanje koje bi u konačnici trebalo rezultirati da Karlovac konačno dobije azil za napuštene životinje, a ne šinteraj u kojem nakon određenog roka psi bivaju eutanazirani. Akcija je, uz potporu tvrtke Farmamed uspješno provedena u “Kauflandu” gdje su građani u samo tri sata za pse kupili dvije velike vreće suhe hrane, 4 velike konzerve, 15-ak manjih i vreću specijalne hrane za pse s posebnim potrebama.

– Pohvalno je što Grad Karlovac izdvaja sredstva za hranu psima do 60 dana, daje besplatno cijepljenje, čipiranje i sterilizaciju/kastraciju udomljenih pasa, što je urodilo velikim brojem udomljavanja – samo preko Udruge je u godinu dana udomljeno 70 pasa, pohvalili su svoju dobru suradnju članice udruge. Kako kažu, veseli što su udomljavanja porasla i za pse kojima je već istekao rok boravka u skloništu. Tako je psić Rudi udomljen nakon čak sedam mjeseci provedenih u Skloništu.

– Po važećim propisima ako se psi ne udome nakon isteka 60 dana,  skloništa mogu uspavljivati i zdrave pse. Međutim, kako je praksa u Europi, te kod nas u Zagrebu i Dubrovniku, u karlovačkom se skloništu zdravi psi koji se ne stignu udomiti u tako kratkom roku više ne eutanaziraju. U sklonište većina stiže u vrlo teškom stanju, pa im je potrebno vrijeme za oporavak, kažu u udruzi  “Udomi me”. Kako bi psi uz što manju traumu prošli taj period i bili uklopljeni u program udomljavanja, treba im pomoć u hrani, kao i materijalu poput plahti, starih ručnika, ogrlica, povodnika.

Ovim putem udruga se zahvaljuje na pomoći i poziva sve Karlovčane voljne udomiti psa iz karlovačkog skloništa ili one spremne na donaciju da se jave na mobitel 098/635-463 (Jasminka) ili 099/786-6615 (Kristina).

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest