Predsjednik HND-a Zdenko Duka Turkovićeve izjave nazvao “skandaloznim”

Predsjednik HND-a Zdenko Duka Turkovićeve izjave nazvao
“skandaloznim”

Izjave direktora karlovačkog “Zelenila” i dopredsjednika gradskog HDZ-a Stjepana Turkovića u kojem novinare optužuje da svojim prisustvom utječu na sudačke odluke u radnim sporovima komentirao je predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka.

– Nevjerojatno je da netko može misliti da novinari svojim prisustvom mogu vršiti pritisak na suce u sporovima koje medijski prate u opisu svog posla. Ova izjava je u najmanju ruku čudna i skandalozna, jer sudski su procesi otvoreni za javnost osim, naravno, onih u kojim je u skladu sa zakonom iz opravdanih razloga javnost isključena, rekao nam je Zdenko Duka. Kako dodaje, novinari samo rade svoj posao kao i sudac čija odluka ne smije ovisiti o utjecaju sa strane.

Ostaje pitanje zašto je Turković mislio da bi sudski sporovi drugačije prošli  da novinari nisu pohodili ročišta. Konkretno, radi se o izgubljenom sporu “Zelenila” protiv bivšeg djelatnika Duška Zjače.  Turković je na sjednici Gradskog vijeća Karlovca ponovio da “Zjača nije dobar radnik”, te da je njegov otkaz posve zakonit. Općinski sud, međutim, nije bio tog mišljenja već je nepravomoćnom presudom otkaz Zjači proglasio – nezakonitim. Po predsjedniku HND-a, možda Turković i njemu slični žele da novinari ne prate suđenja kako bi baš oni mogli pokušati manipulirati sudačkim odlukama.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest