Mještani Donjeg Mekušja u strahu da će im “Zelenilo” preoteti groblje

Mještani Donjeg Mekušja u strahu da će im “Zelenilo” preoteti
groblje

Stanovnici Donjeg Mekušja kraj Karlovca imaju lijepo i uređeno groblje no za to ne moraju zahvaliti karlovačkom “Zelenilu”, poduzeću zaduženom za upravljanje gradskim grobljima već – sami sebi. Mještani, naime, već pola stoljeća sami uređuju groblje u okviru tamošnje pogrebne udruge, no kako tvrdi stanovnik Mekušja Nikola Gojanović, “Zelenilo” ga sada namjerava prisvojiti s namjerom da mještanima počne naplaćivati svoje usluge.

– Još davne 1960.godine mještani Donjeg Mekušja su samodoprinosom uredili groblje koje sad ima sve prateće objekte, od mrtvačnice do uređenog parkirališta. No od “Zelenila” je stigao dopis da će nas izvlastiti od zemljišta na kojem se groblje nalazi. To, međutim, nećemo dopustiti, rekao je Gojanović kojeg su mještani i članovi udruge ovlastili da ih zastupa kod odvjetnika, ali i medija.

– Nema logike da groblje koje po mojim informacijama leži na crkvenom zemljištu, a ne na zemljištu Grada Karlovca sada uzme “Zelenilo” na upravljanje zajedno sa svom infrastrukturom koju smo sami već platili. Ako treba borit ćemo se svim pravnim sredstvima da se to ne dogodi, rekao je Gojanović koji se poziva na Zakon o grobljima. Kako kaže, u nedjelju će u Mekušju biti održan prvi sastanak s direktorom “Zelenila” Stjepanom Turkovićem. – Dogovorili smo sastanak i vidjet ćemo što “Zelenilo” namjerava s našim grobljem, dodao je vremešni Mekušanac. Kako bi dobili više informacija uoči sastanka, danas prijepodne uputili smo dopis “Zelenilu” s upitom o planovima za groblje u Donjem Mekušju no zbog odsutnosti direktora Turkovića u “Zelenilu” nisu bili u mogućnosti uputiti brzi odgovor kojeg očekujemo danas.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest