“Živjeti s parkom” u Vrbanićevom perivoju

“Živjeti s parkom” u Vrbanićevom perivoju

Planirani subotnji početak Proljetnih promenada pokvarila je kiša. Spustila se na grad upravo u trenutku kada je trebao započeti zanimljiv program za mlade na promenadi, a u takvim uvjetima nije bilo moguće postaviti izložbu mladih fotografa i organizirati nastup breakera i benda Hi Society, pa je došlo do odgode za sljedeći vikend.

U nedjelju je vrijeme ipak poslužilo Karlovčane, koji su u prekrasnom Vrbanićevom perivoju mogli posjetiti brojne događaje u sklopu projekta “Živjeti s parkom” u organizaciji Javne ustanove za upravljenja zaštićenim prirodnim vrijednostima i Savjeta za europske integracije Karlovačke županije.

Održane su četiri zanimljive radionice. U prirodoslovnoj su posjetitelji mogli saznati nešto više o pticama koje nastanjuju Vrbanićev perivoj, a u dendrološkoj sve o drveću u ovom zaštićenom spomeniku parkovne arhitekture. Oni koji su željeli još aktivnije provesti nedjeljno jutro u parku, mogli su se uključiti u likovnu radionicu “Svijet iz mašte” te keramičku pod nazivom “Listovi u parku”.

Poučna šetnja i jahanje

Kroz cijeli Vrbanićev perivoj moglo se proći i na konjima Konjičkog kluba Karlovac, ali i šetajući, uz pratnju vodiča Izidora Drvara.

Oni željni zdravog života i tjelovježbe mogli su se uključiti u pilates i aerobik vježbe, a za sklonije avanturi Rafting i kanu klubu Karlovac priređen je spust Koranom od slapa na Mostanju do slapa kod turbine.

Sljedeće subote “Proljetne promenade” nastavljaju se dvostrukim programom, a posebno raduje činjenica da su uz već tradicionalnog organizatora ove manifestacije, Turističku zajednicu grada Karlovca, suorganizatori dvije sve aktivnije udruge mladih – Kajda i Šesta rijeka.

Raznovrstan program sljedećeg vikenda

U 11 sati kod nekadašnjeg vodoskoka, a skorašnjeg Glazbenog paviljona zasvirat će nadareni glazbenici karlovačke Glazbene škole – među njima su i brojni državni prvaci i osvajači nagrada na međunarodnim natjecanjima. Posjetitelji će se moći besplatno provesti fijakerom kroz gradske parkove. Po završetku tog dijela programa, održat će se i program koji je bio predviđen za ovu subotu – nastupaju breakeri i hip-hop plesači Promenada kluba, bend Hi Society, a duž promenade bit će postavljena izložba fotografija četvoro mladih karlovačkih autora. Predviđen je i zanimljiv street art performans koji će izvesti Dar El, a koji je svojevrsna posveta vrsnom njujorškom uličnom umjetniku Aakashu Nihalaniju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest