“Goršićev dom” u Turanjskim Goljakima zanimljiv USKOK-u?

“Goršićev dom” u Turanjskim Goljakima zanimljiv USKOK-u?

USKOK istražuje poslove oko gradnje Doma u Turanjskim Goljakima, ne samo nezakonito priključenje na elektro mrežu, već i sve druge okolnosti pod kojima je nelegalno sagrađen objekt u gradskoj četvrti Turanj, kojom predsjeda Željko Goršić, inače i državni tajnik u Ministarstvu obrane, doznajemo od neslužbenog izvora bliskog istrazi. Glasnogovornik USKOK-a Vuk Đuričić nije želio previše govoriti o slučaju, ali našu informaciju nije demantirao. – Ne mogu govoriti o predmetu za koje su istražna postupanja eventualno u pripremi – rekao je kratko, ali znakovito za KAportal.hr glasnogovornik Đuričić.

Podsjetimo, objakt je u Turanjske Goljake montirala vojska nakon što ga je demontirala s vojnog poligona Korana. Izgrađen je bez ikakvih dozvola, te jednako tako priključen na elektro mrežu. HEP je bio najavio pokretanje postupka p, no nekoliko dana nakon toga, dogodio se obrat. Hrvatska elektroprivreda se, naime, predomislila i umjesto nezakonitog priključenja Društvenog doma u Turanjskim Goljacima kojim rukovodi državni tajnik u MORH-u Željko Goršić sad je sve po zakonu. U priopćenju glasnogovornika HEP-a Radimira Milišića više se, naime, ne radi o krađi struje i priključenja bez energetske suglasnosti već je citiramo ” u gradskoj četvrti Turanjski Goljaki vlasnik gradska četvrt Turanjski Goljak (misli se na GČ Turanj op.a.) izvela  elektroenergetski priključak za društveni dom  iz vlastitog razvodnog ormarića koji snabdijeva njihovo igralište koje je smješteno neposredno uz spomenuti društveni dom i to preko vlastitog  brojila, a da nema ni  prekoračenje dozvoljene snage. Pitanje građevne legalizacije Društvenog doma sad je u nadležnosti Građevne inspekcije, pa HEP i nije u ovlasti da bilo kako intervenira na spomenutom priključku, a osim toga HEP nije oštećen jer se potrošena električna energija na ovoj lokaciji (brojilu) redovito plaća.”

Zanimljivo, još u petak je HEP tvrdio da je njihova inspekcija na terenu utvrdila ilegalno priključenje te najavio da će prema odgovornim osobama postupati kao i drugim slučajevima nezakonitog priključenja. Poznato je da sagrađeni objekt kojeg su mnogi već nazvali “Goršićevim domom” nema građevinsku dozvolu, dok ga je zbog toga još jučer zapečatila Građevinska inspekcija i u tijeku je ishođenje rješenja. Također, nije poznato tko je u ovom slučaju ovlašten za priključenje novih objekata na električnu mrežu te kako objekt bez građevinske dozvole može dobiti suglasnost za priključenje. KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest