Okončana dražba “Pamučne” – “VIS T7” iz Varaždina kupac za 30,8 milijuna

Okončana dražba “Pamučne” – “VIS T7” iz Varaždina kupac za 30,8
milijuna

Pamučna industrija Duga Resa danas je na novoj, rekordnoj 18. po redu javnoj dražbi na Trgovačkom sudu u Karlovcu koja je započela u 9 sati.

Na današnju dražbu pristiglo je četiri ponuđača – predstavnici “Nede” iz Senja, Tekstilno – doradnog centra (TDC), VIS-a Varaždin i Glastexa koji je, podsjetimo, na zadnjoj dražbi zbog nepoštivanja roka za uplatu novca izgubio čak pola milijuna kuna uplaćene jamčevine. Zanimljivo, ovog se puta na javnoj dražbi vlasnik Glastexa Stjepan Pavić pojavio sam, bez partnera iz “Nede” koji se danas zasebno natječu i bez Roberta Krasića, sina glavne državne revizorice Šime Krasić koji je na prošlog dražbi u njihovo ime obavio kupnju, na njihovu žalost, neuspješnu.

Kako je uoči dražbe kazala stečajna upraviteljica Jasna Brajdić, uvjeti su isti kao i kod prethodnih dražbi, znači zadržavanje na poslu preostalih radnika, zapošljavanje sto radnika u roku godine dana i zadovoljavanje ekoloških standarda tvornice. – Očekujemo konkretne ponuđače. Ima onih koji se informiraju, ali pitanje je hoće li biti konkretnih ponuda, kazala je Brajdić dodavši kako ima saznanja da bi se danas mogli pojaviti i neki novi potencijalni kupci tvornice.

USKORO OPŠIRNIJE…

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest