Podnesen istražni zahtjev u slučaju ubojstva srpske obitelji u Sajevcu

Podnesen istražni zahtjev u slučaju ubojstva srpske obitelji u
Sajevcu

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je istražni zahtjev protiv Željka Gojaka  (48) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. Gojaka se sumnjiči da je 5. listopada u karlovačkom prigradskom naselju Sajevac zajedno s više pripadnika Zbora narodne garde s namjerom da likvidira srpsku obitelj Roknić došao u obiteljsku kuću M. R. i s više hitaca iz vatrenog oružja lišio života Marka Roknića, njegovu 16 godišnju kćer Danijelu i Markovu sestru Dragicu Ninković. Karlovac se tada, podsjeća ŽDO, nalazio u okruženju JNA i srpske paravojske a naselje Sajevac na samoj liniji razgraničenja dviju sukobljenih strana.

– Protiv osumnjičenika je predloženo određivanje pritvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i teških okolnosti djela, stoji u priopćenju kojeg je danas objavilo Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Nakon što je krenula istraga u slučaju kojeg su mediji odmah prozvali “karlovački slučaj Zec”, KAportal je još prije mjesec dana razgovarao sa sada optuženim Gojakom koji tvrdi da nema govora o likvidaciji, već da je obitelj stradala u okršaju kojeg je začeo Marko Roknić.

– Dobio sam zadatak odvesti gardiste do mjesta pogodnog za postavljanje bestrzajnog topa, a to je bilo kod Roknićeve kuće. Kad smo ušli u dvorište napao me pas pa sam ga ubio, a nekoliko sekundi poslije s balkona su na nas pale dvije bombe. Eksplozija nas je sve pokosila i izranjavala. Još uvijek imam kuglice po rukama, dok mi je tada stradala tetiva pa desnom rukom nisam mogao niti maknuti. U pucnjavi je stradao Marko, a valjda su rafali pogodili i ostale, pa i Danijelu. Sada me optužuju da sam je ubio i još rekao “neka pati”. Mi smo htjeli malu odmah odvesti u karlovačku bolnicu, ali majka nam nije dala, ispričao je tada Gojak koji će, očito, svoju verziju priče gotovo 20 godina nakon krvavog događaja imati priliku ispričati i pred sudom.

KAportal.hr

Ispovijest Željka Gojaka, optuženog za pokolj u Sajevcu 1991. POGLEDAJTE VIDEO…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest