U godini krize manje novca i za zlostavljane žene u Skloništu

U godini krize manje novca i za zlostavljane žene u Skloništu

Kriza nije poštedjela ni

ti žene žrtve nasilja smještene u karlovačkom skloništu Ženske grupe “Korak”. Iz svima dobro poznatih financijskih razloga Ministarstvo obitelji je u ovoj godini sa 414 tisuća kuna sredstva za sklonište reduciralo na 372 tisuće dok je za sličan iznos to učinio i Grad Karlovac. Potrebe zlostavljanih žena i njihove djece su, međutim, i dalje iste pa “Korak” pokušava namaknuti potrebna sredstva za normalno funkcioniranje Skloništa. Po riječima voditeljice Jasne Lenuzzi ove se godine, za razliku od prijašnjih, aktivnije uključila Karlovačka županija koja je dala 100 tisuća kuna. To je, naime, još uvijek daleko od planiranog tripartitnog sudjelovanja ali ipak duplo više od prošlogodišnjih “mršavih” 50 tisuća kuna.

Unatoč tome, u “Koraku” se trude da žene i njihova djeca u Skloništu imaju što kvalitetniji život, dok se istovremeno vrše edukacije osnaživanja i snalaženja u društvu ove najranjivije populacije. U tome će svakako pomoći program “Znam kako dalje – edukacijom do aktivnog građanstva”. Projekt se provodi u tajnom skloništu i vrše ga socijalna radnica Maja Zuber – Vučinić i jedna socijalna pedagoginja.

– Projekt financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i usmjeren je na razvijanje komunikoloških sposobnosti, upoznavanja s institucijama ali i općenito pomoć pri boljem snalaženju u društvu. Žene i djeca su odlično prihvatile program, kazala je Zuber – Vučinić. Projekt traje do kraja godine i u njemu je, od planiranih 40 osoba, u prvih pet mjeseci obuhvaćeno već 30.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest