Ministri riješili pogranične nesuglasice i spasili 60 radnih mjesta

Ministri riješili pogranične nesuglasice i spasili 60 radnih mjesta

Ministri vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordan Jandroković i Republike Slovenije Samuel Žbogar obišli su danas pogon poduzeća Polir u Radatovićima na Žumberku koje proizvodi kupaonski asortiman za poznatog slovenskog proizvođača Kolpa San, a koji su ministri usuglašavanjem oko neriješenh problema s transportom i carinjnjem robe spasili od propadanja i gašenja 60 radnih mjesta.

– Učinili smo jako puno za ljude koji rade u ovom poduzeću, zadovoljan sam što smo skratili putovanje koje je nekada bilo dugo 93 kilometra, a sada će biti dugo 12 kilometara. Time su se smanjili troškovi i sačuvana su radna mjesta za 60 ljudi koji ovdje rade. Ovim potezom dvije države pokazale su da im je stalo do građana koji žive u pogranični naseljima – rekao je hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković.

Zbog spomenutih problema koji su sada otkonjeni Kolpa San imao je velike troškove transporta po ni malo bajnim žumberačkim prometnicama, pa su Slovenci zaprijetili gašenjem proizvodnje u Poliru. Promet će se sada odvijati graničnim prijalazom Brezovica.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest