Plesači “Tanga” osvajaju medalje a treniraju u hodniku škole

Plesači “Tanga” osvajaju medalje a treniraju u hodniku škole

Vinkovci, Osijek, Split, Čakovec… Sedam turnira diljem Hrvatske i sedam medalja  bilanca je trenutno jednog od najuspješnijih karlovačkih plesačkih parova.

Članovi Plesnog kuba Tango Barabara Šepac i Filip Goršćak sa osvojenih četiri zlata i tri srebra u ovome trenutku nemaju konkurencije. Njihovi rezultati su još važniji kada se uzme u obzir da ovo dvoje osnovnoškolaca, zajedno sa svojim klupskim prijateljima treniraju u potpuno neadekvatnom prostoru, između potpornih stupova , u malenom hodniku Osnovne škole Grabrik. Među malim plesačima je i Dino Trpčić (10), dječak kojemu je prije četiri godine  dijagnosticirano vrlo rijetko oboljenje, maligni tumor sjedne i zdjelične kosti. Mališan koji je sa sedam godina imao 32 zračenja, 14 kemoterapija i čija je borba s bolešću dirnula mnoga srca, danas je rasplesani član Plesnog kluba Tango.

– U klubu sam od početka prošle godine. Mama me upisala nakon što je našla letak o klubu u školi i nije pogriješila. Super mi je. Upoznao sam puno novih prijatelja. Nema šanse da se ja ikad ispišem s plesa, kazao nam je Dino i odjurio nazad na ples dobacujući kako mu je omiljeni ples passo doble.

Plesni klub Tango osnovao je Boris Šušnjar još 1997. godine. U 13 godina koliko klub djeluje plesom se “zarazilo” više od 500 mališana. – Mnogi od njih nakon završene škole otišli su na studij u Zagreb i u tamošnjim klubovima nastavili plesati i osvajati odličja po turnirima, kazao je Boris Šušnjar koji vodi jedinu službenu plesnu školu u Karlovcu. U klubu se podučavaju svi standardni i latinskoamerički plesovi. Uči se  valcer, foxtrot, tango i polka, pa samba, rumba, cha cha cha, passo doble, jive, rock’n’roll, salsa, merenge, cumbia.. Oni talentiraniji nakon godinu dana treninga prelaze u sportsku grupu i dobiju priliku za odlazak na natjecanja. Inače, dimenzije plesnog podija su 20 x 10 metara pa djeca iz Tanga tek kada stignu na velika natjecanja svoje koreografije mogu otplesati “u komadu”. Svoj prvi nastup s partnerom uskoro i s nestrpljenjem čeka i osmogodišnja Ana Žaja.  Ana je jedna od najmlađih članica Tanga.

– Jedva čekam, kazala nam je Ana. Ona će prvi puta nastupiti na velikoj plesnoj reviji koja će se uskoro održati u Splitu, a potom  i Makarskoj. U PK Tangu ističu izvrsnu suradnju s karlovačkim Plesnim centrom Studio 23 s kojim, doznajemo, pripremaju jedan novi projekt namijenjen širem građanstvu sve sa željom da zajedničkim snagama promoviraju ples i plesne vještine.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest